KONFERENCE: Den digitale medlemsorganisation 2018 – Sæt strøm til arbejdet

Når forening møder forretning
Tilmeld dig her

Foreningskonferencen 2018 tager den digitale puls blandt nordiske medlemsorganisationer anno 2018. Kom og lad dig inspirere af faglige indlæg, cases og debat der vil give perspektiver og indsigt i de nyeste digitale trends.

Digitaliseringen har ændret foreningens forudsætninger.

Hvor beslutningstagere og ledere før i tiden støttede sig op af ledelsesteorier skrevet af jægerpiloter, officerer og koryfæer fra en svunden tid – kan man i dag træffe oplyste beslutninger på baggrund af rige data fra foreningens sammenhængende IT-systemer.

Og hvor det tidligere var en luksus med selvbetjening – er det i dag en selvfølge for den digitale forening, at medlemmer og lokalaktive tilbydes brugervenlig selvbetjening, der gør det lettere at investere sin tid i foreningens arbejde.

Men med ændrede forudsætninger kommer også nye udfordringer og dilemmaer. Foreningskonferencen 2018 vil under temaet “Den digitale medlemsorganisation – sæt strøm til arbejdet” belyse udfordringerne såvel som de mange nye muligheder og trends. Så hvis du ønsker at blive opdateret på nyeste digitale foreningstrends af førende digitale praktikere og cases – skal du sætte kryds i kalenderen den 9. oktober 2018.

Konferencen vil blandt andet komme omkring emnerne:

  • IoT – Internet of Things i et foreningsperspektiv
  • Robotteknologi og digitalt foreningsarbejde
  • Betydningen af den digitale leder
  • De etiske problemstillinger ved den databaserede forening
  • Digital transparens til at skabe organisatorisk gennemsigtighed

Der er garanti for nye perspektiver og inspiration for alle – uanset typen af medlemsorganisation man repræsenterer.

I løbet af de kommende uger vil det samlede program løbende blive præsenteret. Men vi kan nu løfte sløret for årets første oplægsholder på programmet – Pernille Tranberg:

Dataetik – det nye grønne v/ Pernille Tranberg

Hør om organisationer der arbejder med dataetik og hvorfor de gør det. Pernille vil fortælle om dataetik og hvordan privatliv og individets ret til at kontrollere egne data bliver et af fremtidens vigtigste konkurrenceparametre. Dataetik er ved at udvikle sig til et samfundsansvar lige som det at ‘være grøn’ er i dag – men hvordan det kan øge den digitale tillid til din organisation? Pernille runder nationale og internationale forbrugertendenser og lovgivningen med en stribe konkrete eksempler på, hvad dataetik er, og hvordan virksomheder arbejder med det indenfor alle områder af ny teknologi.

Pernille Tranberg rådgiver til daglig virksomheder, organisationer og offentlige organisationer om dataetik og bæredygtige data i DataEthics Consulting.

Øget transparens og digital ledelse v/ Mikkel Flyverbom

Hvad sker der egentlig med en organisation, der gennemgår en digital transformation, og dermed bliver digitalt styret? Hvad sker der fx når data pludselig bliver en del af ledelse og hvilken betydning har det for tilliden når man som organisation går mere proaktiv til værks? Derudover fører digitalisering til øget transparens – som også er en slags samfundsværdi – men hvilke organisatoriske konsekvenser har det egentlig? Hør en af de førende forsker indenfor feltet tale om de bevægelser vi ser i dag – både i organisationer og i samfundet som helhed.

Mikkel Flyverbom er professor i Kommunikation og Digitale Transformationer ved CBS og ansvarlig for det helt nye bachelorprogram Business Administration and Digital Management.

Hvordan kommer Danmark forrest på data – og skal vi det? v/ Thomas Brenøe

Vi står i et paradigmeskift, i et samfund i dataeksplosion. Hvordan kommer Danmark forrest og får vægtet agilitet og gnidningsfrie dataoverførsler, i stedet for bare at lukke ned og kræve så vandtætte skotter, at værdien af data sættes bag lås og slå. Når en robot fx kan håndtere en arbejdsskadesag på ingen tid mellem en masse aktører fra læge til virksomhed, hvorfor må den så ikke få adgang til hospitalets data?

Fra USA til Margrethe Vestager har politikerne travlt med at være efter de store tech giganters omgang med data. Tech giganterne svarer igen med at regulere sig selv og lukke for en masse af den data, som kunne skabe ny viden og nye forretningsmuligheder. Der er ingen nemme løsninger, men bestemt brug for debat.

Thomas Brenøe er vicedirektør i F&P, Forsikrings- og Pensionsbranchen, hvor man altid har arbejdet med fællesskabers data og nu er udfordret på de nye dataetiske dilemmaer.

Har du eller en kollega desuden besvaret spørgeskemaet til årets foreningsundersøgelse, så kan I deltage for kun 995 kr. mens normalpris er 1.990 kr.

2018-05-16T11:46:27+00:00