Brancheforeningen DTL – Danske Vognmænd benytter Microsoft CRM som medlemssystem – så længe det varer. For beslutningen om at droppe det eksisterende system er taget.

d. 23. november 2016

Da DTL for nogle år siden fik implementeret CRM-systemet var det primært som salgssystem. Men foreningens konsulenter bruger det ikke nok – nogle mere end andre, ifølge Pia Villekjær Nielsen, der arbejder i DTL’s medlemsadministration: ”En del synes det er for stort og indviklet, så de kommer ikke derind. Det er ganske enkelt ikke brugervenligt nok”.

Manglende sammenhæng

Et andet problem er, at få sammenhæng i foreningens forskellige it-systemer. Foreningens nuværende setup giver ikke medlemsvirksomhederne mulighed for via nettet at indberette lønsum. Det kan godt udvikles, men det tilbud som foreningen har fået fra den eksisterende leverandør var meget dyrt. Og heller ikke specielt godt gennemtænkt ifølge Pia Villekjær Nielsen. Måske fordi leverandøren ikke er specialiseret i medlemsorganisationer. Integrationen mellem CRM-systemet og økonomisystemet går kun den ene vej, og arrangementshåndteringen klares i et særskilt system.

Dyre opgraderinger

En anden udfordring er opgradering af systemet. Det er ellers kun tre år siden organisationen brugte en hel del penge på at få opgraderet CRM-systemet. Desværre var versionen de blev opgraderet til allerede et par år gammel – og det giver problemer: ”Vi oplever at mange it-konsulenter har svært ved at hjælpe os da systemet i deres øjne er for gammelt i forhold til de versioner de er vant til at arbejde med”.

Medlemsorganisationernes oplagte alternativ

På den baggrund indgik organisationen i efteråret en aftale med Groupcare om levering af en sammenhængende medlemsløsning.

Udover medlemssystemet Membercare har organisationen bestilt selvbetjeningsløsningen Membersite, så medlemsvirksomhederne fx kan foretage antalsindberetning, se faktura og tilmelde sig arrangementer, da arrangementshåndteringen samtidig er en integreret del af Membercare. I aftalen indgår også integration til NAV, så både medlemssystem og økonomisystemet konstant er opdateret samt Mailchimp til udsendelse af nyhedsbreve og medlemskommunikation, der også er inkluderet. På samme måde indgår også kommunikations- og netværksværktøjet Groupcare Community og ESDH-systemet 360° Online fra Tieto (tidl. Software Innovation). Projektet er startet op, og det er aftalt at fase 1 bestående af Membercare, Membersite og integration til NAV er klar til drift 4. januar 2017, mens resten rulles ud næste forår.

Et uforpligtende kig?

Er du nysgerrig efter at få en uforpligtende demonstration af den sammenhængende medlemsløsning, så tilmeld dig vores arrangement 6. december kl.9-12 hos DI. Udover at se medlemssystemet Membercare, selvbetjeningsløsningen Membersite og div. integrationer, så vil det være muligt at møde et par af Groupcare kunder. Arrangementet henvender sig til ansatte i organisationer som enten skal have et nyt medlemssystem eller som bare er nysgerrige og gerne vil se, hvad der er på markedet. Læs mere her